Restaurantele ar putea să fie redeschise la 1 septembrie, cu anumite condiții, spune Orban. Teatrele și cinematografele, în discuție

Premierul Ludovic Orban este de părere că restaurantele ar putea fi redeschise de la 1 septembrie, dar și reluarea vieții culturale în spațiile închise.

Premierul a precizat că reluarea activității restaurantelor, teatrelor sau cinematografelor va fi făcută în anumite condiții.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni, am solicitat punctul de vedere al specialiştilor, să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări, intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a precizat Orban.

Orban a precizat că reluarea competițiilor sportive cu public nu poate fi făcută încă, din cauza suporterilor, care nu pot fi „controlați”.

CITEȘTE ȘI...