Restricții dure de pe 6 Martie! Se va emite decret

Restricții dure de pe 6 Martie. Agenția ANSA transmite că noul Guvern este așteptat să emită un decret ce va fi valabil timp de o lună, începând cu 6 martie, cu interdicții și restricții ce vor viza și perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, călătoriile în scop turistic vor fi interzise iar deplasările dintr-o regiune în alta se vor face doar din motive întemeiate.

De asemenea, ar putea fi prelungită și interdicția de deplasare între regiuniunile din Italia până pe data de 27 martie.

Totuși, va fi permisă revenirea la locuința de reședință și deplasarea dintr-o regiune în alta din motive de serviciu, sănătate sau urgențe, conform informațiilor transmise de către ANSA.

Restricții dure de pe 6 Martie. Ce activități vor fi restricționate
Vizitele la o gospodărie vor fi permise în zona galbenă, o singură dată pe zi, între orele 5:00 și 22:00 și pot fi făcute de către două persoane, plus copii sub 14 ani.

Trebuie menționat că italienii vor putea merge la o a două casă chiar dacă aceasta se află în zona roșie, pentru a se revedea cu familia. În anumite cazuri regiunile pot decide interzicerea acestor deplasări, mai ales în zonele cu risc epidemiologic.

Sălile de sport și piscinele vor rămâne închise iar sporturile de echipă vor fi interzise. Activitatea fizică individuală, precum mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau alergarea, rămâne permisă în aer liber.

Ministrul pentru Afaceri Regionale, Mariastella Gelmini, a anunțat că ar putea fi redeschise în luna aprilie cinematografele și teatrele. Barurile și restaurantele rămân deschise în zona galbenă, însă doar până la ora 18:00.

CITEȘTE ȘI...