Rețetă dulce de post – Ruladă de biscuiți cu nucă de cocos
Daca ar fi dupa mine, as pune nuca de cocos in fiecare prajitura ce as face-o. Este preferata mea si mi se pare
ca da o savoare exelenta prajiturilor. Pentru ca ne gandim la iubitorii de nuca de cocos dar care tin post, le prezentam o reteta de rulada cu nuca de cocos.
Ingrediente:
3 linguri de gem, 500 gr biscuiti, 200 gr margarina
3 linguri cacao, 1 lingurita de cafea instant
100 gr zahar, 200 gr nuca de cocos rasa
esenta de rom, 200 gr zahar pudra
Cum se prepară?
Amestecati 1 pahar cu apa cu zaharul si cafeaua, adaugati cacaoa, gemul si amestecati pana se omogenizeaza. Biscuitii se maruntesc in blender sau ii zdrobiti cu un sucitor
– se amesteca cu 2 linguri de nuca de cocos si siropul de cafea – se omogenizeaza bine – daca amestecul este prea uscat se mai adauga apa…
Compozitia rezultata se imparte in 2 si se intinde pe folie de plastic – se fac 2 foi (dreptunghiulare)
Prepararea cremei – se adauga 100 gr nuca de cocos, zaharul pudra si margarina si se amesteca pana se omogenizeaza bine – crema rezultata se imparte in 2 si se intinde peste foile de biscuiti…
Trebuie sa stea la frigider macar 2 ore inainte de servire…
Pofta buna!