RETETA: Sarmalute DELICIOASE, fara carne. Reteta de la Manastirea Prislop. Trebuie neaparat sa o salvezi:

Trebuie neaparat sa o salvezi:
Ingrediente:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon

1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez

300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt

sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea

si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez

– cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.