S-A ANUNȚAT LOCKDOWN! PREMIERUL NICOLAE CIUCĂ A LĂMURIT SITUAȚIA: ”INFIRMĂM!”

Nicolae Ciucă, premierul interimar după demisia lui Ludovic Orban, a ținut să infirme zvonurile conform cărora se va intra,

din nou, în lockdown. El a precizat că este analizat proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) prin care se va prelungi starea de alertă.

„Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie practic infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a declarant Ciucă,

în şedinţa de govern. De asemenea, premierul interimar a cerut intensificarea controalelor în pieţe, după redeschiderea acestora.

Nicolae Ciucă a cerut Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

și structurilor din Ministerul de Interne să monitorizeze atent activitatea din piețe, la redeschidere.

„Aici e chestiune legată şi de ce înseamnă restricţii pentru pieţe. Pieţele vor fi deschise şi o să rog ANSVSA şi structurile MAI să îşi coordoneze activităţile şi să avem o monitorizare a activităţilor din pieţe”, a spus Ciucă.

Arafat a făcut anunțul: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Raed Arafat a anunțat joi seara, după ședința CNSU, că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile,

începând de luni, 14 decembrie. Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat.

În Capitală, unde ritmul îmbolnăvirilor se menține ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcția de sănătate publică și autoritățile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

CITEȘTE ȘI...