Scenariu roşu de la miezul nopţii. Se intră în carantină, Arafat a semnat ordinul

Scenariu roşu într-un municipiu cu peste 63.000 de locuitori.

Restaurantele, cafenelele şi sălile de cinema se închid

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Albă, măsura va intra în vigoare la miezul nopţii şi se va aplica în municipiul Alba Iulia şi în comunele Horea şi Meteş.

Restaurantele şi cafenelele, cu excepţia celor din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, nu mai pot primi clienţi, la fel instituţiile de spectacole, cluburile şi sălile pentru jocuri de noroc. De asemenea, sunt interzise evenimentele publice şi private şi circulaţia pe parcursul nopţii. Măsura va fi valabilă 14 zile.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că sâmbătă peste 12.000 de angajaţi au făcut verificări pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile împotriva pandemiei. Astfel, au fost aplicate 5.337 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 924.857 lei şi întocmite cinci dosare penale pe numele a cinci persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De exemplu, poliţiştii din localitatea Băleni, Dâmboviţa, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe raza comunei, se desfăşoară un eveniment privat.

CITEȘTE ȘI...