Sorin: „Am o problemă gravă cu soția mea.

Bună, Adela

Mă numesc Sorin şi am nevoie să mă ajuţi în legătură cu o problemă pe care o am cu soţia mea. Avem amândoi 23 de ani, suntem căsătoriţi de câteva luni, dar suntem împreună din clasa a 11-a.

Când am început relaţia cu ea, mi-a spus că e virgină şi că vrea să rămână aşa până se căsătoreşte, iar eu i-am respectat dorinţa. Acum câteva luni, după cum ziceam, ne-am căsătorit şi a venit şi acel moment, în luna de miere. Numai că după ce am făcut-o, mi-am dat seama că de fapt mă minţise şi că nu mai era „pură”.

Am întrebat-o ce s-a întâmplat, iar atunci mi-a recunoscut că a fost cu cineva, în timp ce eram împreună, cu puţin timp înainte să ne logodim. Mi-a zis că n-a vrut să-mi spună, pentru că n-a vrut să ne certăm şi să ne despărţim. Ne-am certat îngrozitor după ce am aflat toate astea şi nu prea ne-am mai vorbit toată vacanţa. Abia după ce ne-am întors din vacanţă ne-am aşezat şi am vorbit şi am stabilit că o să încercăm să facem lucrurile să meargă.

Numai că lucrurile nu mai sunt ca înainte, nu mai avem relaţia pe care o aveam înainte de acel moment, iar eu am început să-mi pierd încrederea în ea. Şi mă tot întreb cum să mai am încredere că nu o să mai calce strâmb din nou şi nu o să-mi mai ascundă lucruri? Sper să mă poţi ajuta cu o părere.

Adela răspunde:

Dragă Sorin,
Cât de mult contează ea pentru tine? O iubești cu adevărat? Pentru că, dacă este așa, vei înțelege că nimeni nu o va putea înlocui în viața ta. Gândește-te: vă cunoașteți dintr-a XI-a, ați trecut prin atâtea împreună. Poate că ea s-a gândit că, după ce vă căsătoriți, nu va mai fi cu niciun alt bărbat în afară de tine și a vrut să fie sigură că nu-și dorește altceva…
Ca un om care știe că vrea să renunțe pentru totdeauna la fumat, dar cu o seară înainte de această hotărâre, fumează un pachet întreg, ca să se asigure că nu va regreta nimic. Nu știu, tu ai mai fost cu cineva înainte de a fi cu ea? Poate a vrut să fiți chit. Dacă nu, atunci înțeleg că îți este și mai greu. Dar, știi care ar fi câștigul tău din această situație? Dacă o ierți, ai un as în mânecă. Dacă, vreodată, în viața ta, va apărea la un moment dat o altă femeie care să te seducă, poți să te simți liber să ai o aventură, după care să vii senin la nevastă și să-i spui: „Așa cum te-am iertat eu, poți să mă ierți și tu”.

CITEȘTE ȘI...