Tânăr din Vaslui, deshumat cu mascaţii. Familia consideră că nu a murit din cauza infectării cu COVID-19, ci din cauza bătăilor primite în spital

Scandal uriaş în judeţul Vaslui. Familia unui tânăr de doar 33 de ani care a murit în urmă cu trei luni a cerut deshumarea. Rudele sunt convinse că Andrei Bogdan nu a murit de COVID-19, aşa cum scrie în certificatul de deces, ci acesta a fot bătut cu bestialitate.

Familia lui Andrei Bogdan susţine că bărbatul a fost bătut în spital, întrucât în momentul în care apropiaţii au luat trupul fără viaţă acasă, au observat semne de agresiune.

Tânăr din Vaslui, deshumat cu mascaţii

Un vasluian a murit la numai 33 de ani, iar din spusele medicilor reiese faptul că decesul a survenit ca urmare a infectării cu COVID-19. Cu toate acestea, familia bărbatului este de altă părere şi susţine că Andrei Bogdan a primit bătăi crunte în spital, care i-ar fi putut aduce sfârşitul.

Andrei Bogdan a murit la numai 33 de ani, iar conform certificatului de deces, acesta ar fi survenit în urma infectării cu COVID-19.

Cu toate acestea, familia vasluianului este de altă părere. În momentul în care acesta a fost luat din spital, mort, cei dragi au observat că Andrei fusese bătut cu bestalitate, după cum au declarat pentru vremeanoua.ro.

La 3 luni de la moartea acestuia, familia a cerut deshumarea, pentru a se afla adevărul despre moartea tânărului vasluian de 33 de ani.

“El era foarte panicat încă de când a intrat pe uşă spitalului, când a aflat că trebuie să se transfere pe ATI a căzut de tot. Oricine cădea psihic dacă era în locul lui pentru că nu e deloc uşor să fii luat de nişte persoane îmbrăcate în combinezoanele alea albe, cărora nu le vezi chipul, şi să fii dus în secţia de unde ştii că prea multe drumuri de întoarcere nu sunt. Pentru el, acela a fost momentul care l-a dărâmat de tot.

A sunat acasă imediat după ce a ajuns pe ATI şi ne-a rugat să-l scoatem, că medicii de acolo îl omoară. Vineri, pe 18 septembrie, eu am plecat acasă iar el a rămas în spital. Ne tot spunea că vrea sã se externeze, că nu se simte deloc rău, era doar foarte speriat. Duminică telefonul nu i-a mai sunat. Am intrat şi noi în panică, simţeam că ceva rău se întâmplă. După multe eforturi şi telefoane date am reuşit să intrăm în contact cu medicul de gardă. Ne-a întrebat cum vrem să primim informaţiile despre fratele meu, pe scurt sau pe lung.

L-am rugat să ne zicã ceva, pentru că noi nu mai reuşisem să vorbim cu el. Atunci medicul ne-a zis că din cauza comportamentului avut, au fost nevoiţi să-l lege de pat, să-l sedeze şi să îl intubeze. Ne-a spus că asta a fost singura metodă pentru a i se putea administra tratamentul, deoarece fratele meu era foarte recalcitrant şi vorbea urât.

Să fii legat de pat dacă faci scandal am mai auzit, dar de ce l-au băgat în comă fără măcar să ne întrebe şi pe noi? Duminică, pe 20 septembrie, l-au băgat în comă şi nu l-au mai scos. Fratele meu a murit pe data de 5 octombrie din cauza unei simple tuse. El atât avea atunci când a fost transferat pe ATI. Toată lumea din spital, inclusiv paznicii, s-au mirat cum a fost posibil ca un bărbat sănătos, fără nicio boală, care a intrat pe picioarele lui în spital, care a fost transferat pe ATI tot pe picioarele lui, să moară în aşa hal?” a spus sora lui Andrei Bogdan, pentru publicaţia locală.

Familia susţine că tânărul a fost bătut în spital

Familia lui Andrei Bogdan susţine că bărbatul a fost bătut în spital, întrucât în momentul în care apropiaţii au luat trupul fără viaţă acasă, au observat semne de agresiune.

“Am solicitat să i se facă deshumarea pentru că vrem să i se facă dreptate. El a fost lovit peste tot corpul, urechile erau sfârtecate, ochi vineţi. Când l-am luat din spital era dat cu fond de ten. El a plecat pe picioarele lui în spital şi s-a întors în patru scânduri. Din ce am înţeles, şi el ar fi fost recalcitrant cu cadrele medicale, în special cu doamna doctor care era de gardă.

Ea ar fi chemat intervenţiile, care l-au nenorocit cu bătaia. Cât timp a stat în ATI, cei de la spital mi-au returnat telefonul lui, care era blocat. Iniţial, când l-am sunat în primele zile de ATI şi nu răspundea, cei de la spital ne tot puneau că telefonul lui a rămas fără baterie. De fapt, ei i-l luaseră pentru că el făcea poze. A făcut poză la saturaţie, avea 83 în momentul când cei din ATI i-au luat telefonul şi nu l-au mai dat. Au vrut să între ei în telefon, să şteargă poze, dar nu au reuşit, aşa că l-au blocat. Soţul meu a fost omorât cu zile acolo, a fost ucis cu sânge rece, iar cei vinovaţi trebuie să plătească” a spus soţia acestuia, pentru vremeanoua.ro.