TICHETE DE MASĂ în valoare de 100 de lei pentru cine se vaccinează

Românii ar putea primi tichete de masă în valoare de 100 de lei dacă se vaccinează. Aceasta este una din măsurile avute în vedere pentru încurajarea oamenilor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru cine se vaccinează. Autorităţile speră să-i convingă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului prin acordarea de stimulente.

TICHETE DE MASĂ în valoare de 100 de lei pentru cine se vaccinează

În încercarea de a preveni cel de-al patrulea val al pandemiei care să copleşească spitalele şi să facă secţiile ATI neîncăpătoare, autorităţile vor să-i convingă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului prin acordarea unor stimulente sub formă de vouchere sau tichete valorice. Potrivit unor surse guvernamentale citate de ştiripesurse, guvernul ar urma să acorde tichete de masă în valoare de 100 de lei celor care se vaccinează.

„Este foarte bine ca se vine cu propuneri care să ajute campania de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu unele nu sunt de acord. Aşteptăm o discuţie cu specialiştii. Am avut o discuţie astăzi cu doamna ministru al Sănătăţii referitoare la aceste măsuri. Eu cred că vom merge pe principiile pe care am mers şi până acum şi le vedeţi şi în aceste hotărâri ale CNSU.

Cred că acolo este clar că vrem să menţinem economia deschisă, să nu creem aceste probleme. În acelaşi timp, dacă există şi specialiştii ne spun că această campanie de vaccinare care salvează vieţi, poate să fie ajutată de măsuri bonificatoare, care dau premii şi aşa mai departe, putem să luăm şi aceste măsuri. Aştept să văd concret propunerile”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern de miercuri.
Reamintim că ministrul Sănătăţii a anunţat că în şedinţa de marţi a coaliţiei au fost discutate mai multe măsuri, printre care se numără oferirea de bonuri valorice sau loterii cu premii pentru cei care se vaccinează, cât şi interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în week-end în spaţiile publice neesenţiale. Ioana Mihăilă a mai spus că după ce va fi obţinut acordul premierului Florin Cîţu, va fu stabilită de către Guvern partea tehnică. Ea a mai precizat că există o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat, iar costul testării să fie suportat de către cadrele medicale.

„Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare.

CITEȘTE ȘI...