TULPINA BRITANICĂ SE EXTINDE ÎN ROMÂNIA. AL PATRULEA CAZ A FOST CONFIRMAT ÎN SUCEAVA

Tulpina britanică se extinde în România, iar medicii sunt în alertă. Un bărbat de 39 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu mutația COVID-19.

Bărbatul a venit din Marea Britanie pe 5 ianuarie 2021. Acesta se afla în carantină, la domiciliu, în momentul în care a început să aibă simptome.

Pe 9 ianuarie 2021 a fost testat pozitiv în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret.

Ulterior, pe 11 ianuarie a fost transferat în Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat până pe 22 ianuarie 2021.

La două zile distanță, bărbatul a fost internat din nou în Spitalul Județean, la secția de Boli Infectioase unde se află și în prezent

sub atenta supraveghere a medicilor. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma

careia au rezultat 4 contacți direcți care se află în carantină, sub supraveghere.

Primul caz depistat la Giurgiu
Antenrior, încă două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în România la Institutul Matei Balș din Capitală.

Ambii pacienți sunt din Capitală. Starea de sănătate a acestora este bună. Pacienții se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Primul caz a fost al unei femei din Giurgiu, care a ieşit din carantină la începutul acestei săptămâni. Potrivit DSP Giurgiu, femeia s-a prezentat, împreună cu copilul, în ianuarie, la camera de gardă a

UPU din cadrul Institutului Matei Balș, prezentând simptome ușoare. Au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă,

iar o zi mai târziu, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu noul coronavirus.

Potrivit soțului femeii, ea a avut simptomele unei răceli banale.

CITEȘTE ȘI...