ULTIMA ORA! Raed Arafat, despre un lockdown general în România după sărbători!

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat ce se întâmplă în România după sărbători și dacă se impune un lockdown general. Vești de ultimă oră!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), spune că autoritățile nu au intenția de a impune un lockdown general în România, după sărbătorile de iarnă.

Într-o intervenție la postul B1 TV, Raed Arafat a precizat însă că restricții locale pot fi instituite acolo unde este nevoie.

Întrebat dacă este de așteptat ca dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește după sărbători, să fie instituite noi restricții la nivel național, Raed Arafat a răspuns:

„Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri localizate, cum am luat până acum – și acum avem un număr de localități care sunt în carantină – astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori pe care le analizează colegii de la DSP și de la INSP. Da, astfel de măsuri pot fi luate acolo unde este nevoie”.

Ce se întâmplă cu cei care nu se vaccinează anti-Covid-19
De asemenea, șeful DSU a vorbit despre cei care nu cred în eficiența vaccinului anti-Covid-19 și cum le poate fi schimbată această părere. Raed Arafat a dezvăluit că în România nu se va face o diferențiere între cei vaccinați și cei nevaccinați, deși în alte țări se încearcă

implementarea unor astfel de măsuri. Șeful DSU consideră că persoanele care nu se vaccinează își asumă riscul de a fi expuse mai mult la o formă gravă a bolii.

CITEȘTE ȘI...