Un bătrân de 82 de ani locuieşte într-o toaletă, în centrul Iașului. Cum a ajuns în această situație: „Nu țin la mine nici femeia, nici cei 11 copii”

Un bărbat din Iași a ajuns să trăiască în condiții inumane la vârsta de 82 de ani. El are 11 copii şi o casă în satul Breazu, comuna Rediu, dar a ajuns să locuiască într-o toaletă improvizată din centrul orașului Iași.

  • Un bătrân de 82 de ani locuieşte într-o toaletă, în centrul Iașulu
  • Cum a ajuns bărbatul în această situație

Bătrânul este om al străzii de peste 3 ani și spune că a ajuns în această situație pentru că familia nu îl mai primeşte acasă.

Nu mă primește. Nevasta îmi spune pleacă, pleacă și mă fugărește de acasă. Nu țin la mine nici femeia, nici copii.11 copii am, dar sunt plecați prin țară, în București, Timișoara, nu mai știu pe unde, că nu le pasă de mine”, a spus bătrânul pentru bzi.ro.

Soţia îi încasează pensia

Bărbatul spune că este pensionar, dar banii pe care ar trebui să-i primească lună de lună sunt încasați de soție.

Toată pensia mi-o oprește ea, nu-mi dă un leu, nimic, ia totul și eu nu am primit de mult timp ceva. Sunt singur, nu mai am pe nimeni. O cameră nu pot să iau, îți trebuie bani ca să stai undeva, dar de unde? Am mâncare acolo, în plasă, îmi cumpăr cu bani de la oameni”, a explicat bătrânul.

De puțin timp, bărbatul și-a găsit adăpost într-o toaletă improvizată de doi metri lungime, situată într-o curte din zona Târgu Cucu, de pe strada Cuza Vodă din Iaşi.

Stau aici de o săptămână. E frig, pereții sunt reci, am numai păturile astea. Mai am nevoie de una să o pun pe jos, că uite cum stau pe niște haine și cârpe. Mi-aș dori să am o cameră să stau măcar iarna, dar nu mă primește nimeni, se uită că sunt murdar. Aici, în Târgu Cucu, sunt de mult timp, ziua stau pe aici pe stradă sau în stație”, a mai povestit acesta.

Ieșeanul a avut și gânduri negre

Bătrânul stă în stația din Târgu Cucu, nu cerșește, dar acceptă banii sau mâncarea oferită de trecători. Omul recunoaște că situația în care se află l-a făcut să se gândească la ce e mai rău, dar credința îl ține în viață.

Bărbatul a fost în trecut la adăpostul de noapte, dar spune că nu vrea să se întoarcă pentru că acolo i se furau banii și mâncarea

Am fost la adăpost, dar nu vreau să stau acolo, că e foarte rău. Mi-au furat mâncare, bani, mă certau… nu vreau să aud. A doua zi nu mai găseam nimic.
Merg aici în Târgu Cucu ziua și cu banii de la oameni îmi iau mâncare, seara vin aici. E frig, se face noapte repede, nu știu cât mai este până la Paște, când o să fie ziua mai mare și mai cald”
, a adăugat bătrânul

Identificat de autorități la începutul anului 2020

Potrivit BZI, Poliția Locală Iași l-a găsit pe octogenar, pentru prima dată, pe data de 5 februarie 2020 pe stradă, în zona Hala Centrală.

A ajuns la adăpost pe data de 5 februarie 2020 și am aflat numele părinților, că are domiciliul în localitatea Breazu, comuna Rediu, numărul 167 A și că are 11 copii despre care nu știm alte informații.
Deși i-am pus la dispoziție un loc în adăpost, a menționat că nu dorește găzduire. Angajații nu au putut afla mai multe date despre situația lui din cauza dificultăților de comunicare”
, au declarat reprezentanții Adăpostului de noapte C.A. Rosetti Iași. scrie spynews