Un copil din Mureș a murit, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Câte decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Pe teritoriul României au fost confirmate 430.605 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Copilul infectat cu noul coronavirus care a murit avea “multiple comorbidităţi”, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, copilul, care era din Mureş, avea mai puţin de un an.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat, marţi, că la Secţia ATI COVID a decedat o pacientă în vârstă de 5 luni şi jumătate, cu multiple comorbidităţi, care era internată din data de 2 septembrie.

„În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe secţia ATI COVID a decedat o pacientă în vârstă de cinci luni şi jumătate, care a fost confirmată cu infecţie SARS-CoV-2, care a avut multiple spitalizări în antecedente. Aceasta, ca şi comorbidităţi, prezenta un retard sever în dezvoltarea neuropsihomotorie, cu malnutriţie şi un defect septal sever. Era internată la SCJU Târgu Mureş din data de 2 septembrie”, a declarat dr. Claudiu Puiac.

Până în prezent, 10.373 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.11.2020 (10:00) – 24.11.2020 (10:00) au fost raportate 196 de decese (129 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 8 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 28 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 61 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 51 decese la categoria de peste 80 de ani.

184 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

CITEȘTE ȘI...