Un nou medicament dezvoltat in Israel a vindecat 29 din 30 de cazuri de COVID in cateva zile

Un nou tratament pentru coronavirus dezvoltat la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv, Israel, a finalizat cu succes studiile de faza 1 si pare sa fi ajutat numeroase cazuri moderate pana la grave de COVID-19 sa se refaca rapid din boala, a transmis spitalul, potrivit Times of Israel., citat de noutati.info.

Despre aceasta „descoperire uriasa”, spitalul a spus ca substanta EXO-CD24 a prof. Nadir Arber a fost administrata la 30 de pacienti ale caror afectiuni au fost moderate sau grave si ca toti cei 30 s-au recuperat – 29 dintre ei in decurs de trei pana la cinci zile.

Medicamentul combate furtuna de citokine – o reactie imuna potential letala in infectia cu coronavirus despre care se crede ca este responsabila pentru o mare parte din decesele asociate bolii.

Foloseste exosomi – mici saci purtatori care transporta materiale intre celule – pentru a livra o proteina numita CD24 in plamani, pe care Arber a dezvoltat-o in ani buni de cercetare.

Aceasta proteina este localizata pe suprafata celulelor si are un rol bine cunoscut si important in reglarea sistemului imunitar, a declarat cercetatorul Shiran Shapira de la laborator Arber.

Proteina ajuta la fortificarea sistemului imunitar si la reducerea furtunii

„Preparatul este inhalat o data pe zi, timp de cateva minute, timp de cinci zile”, a spus Arber. „Preparatul este directionat direct catre inima furtunii – plamanii – deci, spre deosebire de alte formule … care restrictioneaza selectiv o anumita citokina sau functioneaza pe scara larga, dar provoaca multe efecte secundare grave, EXO-CD24 este administrat local, functioneaza pe scara larga si fara o parte de efecte.”

Medicamentul va trece acum la alte faze de proces, dar oficialii spitalului il numeau deja ca un posibil schimbator de jocuri in combaterea bolilor grave COVID-19.

Directorul Ichilov, Roni Gamzu a declarat ca cercetarea „este avansata si sofisticata si poate salva pacientii cu coronavirus. Rezultatele studiului de faza 1 sunt excelente si ne ofera tuturor incredere in metoda pe care [Arber] o cerceteaza in laboratorul sau de mai multi ani. ”

El a adaugat: „Sunt mandru ca la Ichilov este posibil sa aducem un remediu pentru teribila pandemie globala”.

CITEȘTE ȘI...