ULTIMA ORA Spital COVID În Flăcări.

Un incendiu a izbucnit miercuri seara la unitatea spitalicească Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din capitala rusă unde sunt tratate cazurile de coronavirus, transmite Reuters, citat de RIA Novosti.

Spital Covid Moscova, în flăcări. Conform televiziunii ruse NTV, o clădire din complexul medical ar fi luat foc, după ce au apărut nori de fum.

Incendiul ar fi fost precedat de zgomotul unei explozii puternice.

La faţa locului au fost ajuns numeroase autospeciale de stingere a incendiilor. Momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Spital Covid Moscova, în flăcări
Informaţii neconfirmate din mai multe surse indică faptul că ar fi explodat un dispozitiv care furnizează oxigen.

”Observăm anumite evoluţii (…) în Siberia, care ne permit să credem că în această regiune se formează propria versiune (SARS-CoV-2) prin mutaţii specifice”, a anunţat Popova, citată de agenţiile ruse de presă.

Acest lucru nu face virusul mai periculos, dă ea asigurări, fără să facă precizări cu privire la implicaţiile acestor mutaţii în privinţa contagiunii şi mortalităţii.

Un studiu publicat în septembrie în Statele Unite arată că puţine elemente permit să se conchidă că mutaţii ale SARS-CoV-2 l-ar face mai mortal.

CITEȘTE ȘI...