Vaccinarea cu mici gratis din Obor ne-a făcut de rușine în toată lumea: „Am ajuns de râsul lumii”

Povestea românilor care stau la coadă pentru a se vaccina şi a primi un cupon pentru o porţie de mici a făcut înconjurul lumii. Astfel, jurnaliștii de la Reuters au realizat un articol în care relatează evenimentele de la piața Obor.

Povestea românilor care se vaccinează pentru a primi o porţie de mici a făcut înconjurul lumii

Toți cei veniţi să se vaccineze la piața Obor primesc gratuit o porţie de mici după o vizită la centrul mobil de vaccinare din apropiere. Amintim că această campanie a început de vineri și continuă pe tot parcursul weekendului.

„Mici au devenit asociaţi cu piaţa Obor. Auzi cuvântul mici, te gândeşti la Obor. Pentru noi este un lucru foarte bun. Suntem cu atât mai fericiţi că oamenii vin să se şi vaccineze aici”, a povestit managerul restaurantului, Adrian Rebenciuc, potrivit reuters.com

Porția de mici gratuită sau vaccinarea fără programare?
O altă relatare este oferită de Mioara Neacşu, o pensionară în vârstă de 60 de ani, care a venit de dimineaţă pentru a primi vaccinul.

„A trecut ceva timp de când am mâncat mici ultima dată, sunt curioasă ce gust au, am auzit că lumea îi laudă. Dar, ca să fiu sinceră, nu am venit pentru ei, am venit special pentru vaccinul Johnson & Johnson, pentru că pot să-l fac fără programare”, a spus pensionara.

Cu mai multe doze de vaccin disponibile decât este cererea, România a deschis centre de vaccinare fără programare în pieţe, pe aeroporturi şi în sălile de concert şi a trimis medicii din uşă în uşă la sate, deoarece accesul la vaccin în aceste locații reprezintă o problemă, conform sursei menționate.

CITEȘTE ȘI...