Veste bună pentru părinți! Se cere redeschiderea școlilor. Rafila: Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran

Profesorul Alexandru Rafila, una dintre cele mai abilitate voci din România în contextul pandemiei de COVID-19, cere redeschiderea școlilor. Acesta spune că un copil nu poate fi ținut luni întregi să se pregătească din fața unui ecran.

Medicul, care este reprezentant al României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat, marți, că nu este normală organizarea cursurilor online şi nici închiderea piețelor.

Rafila a lansat critici la adresa autorităților, despre care spune că, în această perioadă complicată a pandemiei, au luat măsuri fără a fi ”predictive”.

Alexandru Rafila cere redeschiderea școlilor: Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran
În ultima perioadă, foarte multe voci din România, fie că vorbim de zona socială sau de cea politică, au cerut ca școlile să fie redeschise pentru ca elevii să beneficieze de șanse egale la educație, știut fiind faptul că mulți nu au acces la cursurile online.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că şcolile primare, cel puţin, ar fi trebuit să rămână deschise în această perioadă, pentru că, în lipsa interacţiunii faţă în faţă, este grav afectată dezvoltarea psiho-socială a copiilor. Totodată, el susține că ar trebui deschise și piețele, cu măsuri sanitare și cu verificarea respectării lor.

CITEȘTE ȘI...