VIDEO Profesor filmat de studenți printre anunțurile cu prostituate. ”Voi formula plângere penală”

Un profesor universitar din Sibiu a uitat că are ecranul partajat cu alți 42 de studenți care participau la cursul său on-line și a început să navigheze pe un site care promovează anunțurile unor prostituate. Aceasta este explicația unui filmuleț care circulă prin mediul on-line. Profesorul universitar în discuție spune că va formula o plângere penală.

La unul din cursurile susținute în format on-line de către profesorul universitar Nicolae Balteș, din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, celor 42 de studenți care asistau le-a fost ”partajat” ecranul de către cadrul didactic. La un moment dat, însă, în loc de informațiile relevante pentru curs, studenții au început să vadă cum profesorul navighează pe un site prin care prostituatele din Sibiu își promovează serviciile. ”A uitat să-și oprească share-screen-ul și toată clasa a văzut că se uită, frumos, după…”, este explicația unui filmuleț distribuit în mediul on-line și în care sunt redate imagini de la cursul la care au participat 42 de studenți.

Contactat de Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș (61 de ani) sugerează ideea unui atac informatic. Asta în contextul în care în filmul amintit – care i-a fost transmis – este surprinsă mențiunea potrivit căreia ”Nicolae Balteș prezintă”, alăturat unei fotografii de profil a cadrului didactic. ”Am aflat și eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleț. Deocamdată nu știu și nu pot să comentez condițiile în care a apărut. Știu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș.

La fel ca și profesorului universitar, Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere, pornind de la imaginile în discuție, și conducerii Universității. ”Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu dezaprobă orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. În cazul particular semnalat de dumneavoastră, vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, în conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS”, transmit reprezentanții instituției academice.