VIN NINSORILE! AVERTIZARE ANM! PRECIPITAȚII ȘI INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI ÎN MAI MULTE ZONE DIN ȚARĂ.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat prognoza meteo pentru intervalul 6 ianuarie, ora 14:00 – 09 ianuarie,

ora 10:00. Se înregistrează cantități semnificative de precipitații și intensificări ale vântului, iar la munte este cod galben de ninsori.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile

vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei. Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Notă: Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

CITEȘTE ȘI...