Vin ninsorile peste România! Alertă meteo de ultima oră

Vin ninsorile peste România! Acesta este avertismentul transmis de Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii spun că vremea se va schimba dramatic în următoarea perioadă.

Printre fenomenele vizate sunt ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări serioase ale vântului.

Potrivit ultimului raport al ANM, intervalul de valabilitate este 20 noiembrie, ora 12:00 și durează până pe 21 noiembrie, ora 17:00

Ninge peste România!
În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Mai mult de atât, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

De remarcat că la finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

La munte, până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menţine în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 şi 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii pentru întreg spaţiul montan unde vor fi în jur de 0 grade.

Nopţile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului.

CITEȘTE ȘI...