Zeci de case distruse de furtună în Bihor! Cum arată locuințele după tornadă

Județul Bihor a căzut pradă dezastrelor naturale. Ploile și inundațiile din ultima săptămână au fost urmate de o furtună devastatoare. Acoperișurile a 20 de case au fost distruse de rafalele violente.

Furtuna a doborât copaci și a distrus acoperișurile a zeci de case în Bihor. Bihorenii au fost victimele inundațiilor și furtunilor în decursul săptămânii trecute. Din cauza distrugerilor provocate, ISU Bihor a primit 50 de apeluri de urgență.

Țiglele de pe case din comuna Nojorid au fost împrăștiate pe stradă și în curțiile oamenilor de vântul puternic, în numai câteva minute. În această dimineață, oamenii și-au unit forțele pentru a repara ce se mai poate. Câțiva oameni cu suflet mare s-au oferit să doneze țiglă pentru cei ale căror acoperișuri au fost distruse.

De asemenea, autoritățile bihorene au început demersurile pentru despăgubirea celor afectați de furtună.

În weekend, în județul Bihor a fost emis cod portocaliu de vijelie, descărcări electrice și grindină. Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit în 16 situații pentru degajarea copacilor căzuți pe străzi și pe mașini.

Totodată, Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au intervenit în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare, pentru îndepărtarea stâlpilor de telefonie și a copacilor doborâți de furtună.

CITEȘTE ȘI...