Grav accident feroviar în România! S-au ciocnit! Sunt victime

Accident de tren la Galați, unde o locomotivă a intrat într-un tren de călători. Potrivit primelor informații, sunt cel puțin 4 victime, dintre care una a intrat în stop cardiorespirator.

ACTUALIZARE 20.52 CFR Călători informează că în această seară, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

Update 20:30: Potrivit IPJ Galaţi, accidentul feroviar s-ar fi produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători din trenul Galați-Buzău

Un vagon al trenului este distrus complet în zona în care a fost lovit de locomotivă. Nu se știe dacă persoana care a intrat în stop cardiorespirator este mecanicul de locomotivă sau este un pasager din trenul de călători.

Accident feroviar grav în Galați. O locomotivă a intrat cu viteză într-un tren de călători

Conform ISU Galați, locomotivă care făcea manevre pentru a se cupla la un tren de călători a intrat cu viteză în garnitura oprită pe linia 5. S-ar fi defectat și sistemul de frânare. Mecanicul era unul cu experiență, însă comenzile sale nu au condus la rezultatele potrivite.

Se pare că printre victime sunt și angajați ai CFR, acestea fiind transportate la Spitalul de Urgență Galați. Garnitura implicată în accident este trenul Galați-Mărășești.

Lider sindical CFR, Rodrigo Maxim: Multe locomotive au probleme. Locomotiva a accelerat singură, nu controlat. Avea o viteză de 30-35 de kilometri la oră. CFR Calatori nu are buget de reparatii, de unde bani? Se intampla asta de 20-30 de ani

Știrea inițială

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galaţi.

Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători
Accidentul s-a produs sâmbătă seara în gara din Galaţi. Acesta ar fi fost provocat de o manevră greșită realizată pe calea ferată.

CITEȘTE ȘI...